3-4 MART 2017 tarihinde Avrupa Periodontoloji Federasyonu (EFP) tarafından bu yıl 2. si düzenlenen EFP Master Clinic toplantısı 500 kişinin üzerinde katılımcıyla gerçekleşti. Kongrede ‘Peri-implant hastalıkların tedavileri ve koruyucu yaklaşımlar’ tartışıldı. Bilimsel toplantı, Türk Periodontoloji Derneğinin yürütülücüğünde Malta adasında Akdeniz Kongre Merkezinde yapıldı.

Yeditepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Periodontoloji Anabilim Dalı Başkanı, EFP Periodontoloji program direktörü ve bir önceki dönem Türk Periodontoloji Derneği Başkanı olan Prof. Dr. Bahar Eren Kuru, Prof. Dr. N. Lang, Prof. Dr. G. Salvi ve Prof. Dr. N. Zitzman’in verdikleri konferansların moderatörlüğünü üstlenirken, kapanış panelinde Prof. Dr. S. Renvert, Prof. Dr. M. Sanz ve Dr. O. Zuhr gibi önemli isimlerle birlikte kongreyi değerlendirdi ve sonuçlarını tartıştı. Türkiye’den sadece Yeditepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinin dünya çapında bilimsel programda yer alması ve tek Türk kadın Profesör katılımcının Prof. Dr. Bahar Eren Kuru'nun olması Üniversitemiz ve Fakültemiz adına onur ve gurur verici oldu.