• Türkçe
  • English
Ders Kodu: 
DENT 122
Ders Tipi: 
Seçmeli
Teori Saati: 
1
Uygulama Saati: 
1
Kredi: 
1,5
AKTS: 
2
Dersin Dili: 
İngilizce
Dersin Amacı: 
Bu dersin amacı mutfak kültürünün diş sağlığına etkilerini anlatmaktır. Yemek alışkanlıkları, insan davranışının en karmaşık yönlerinden biridir. Besin kabulü karmaşık bir tepkidir, bireyin besine ilişkin beğenileri ve beğenileri büyük bir çerçevede hareket eder. Mutfak kültürü de bu çerçevedeki etkenlerden biridir.
Dersin İçeriği: 

Mutfak kültürü, mutfak kültürünü etkileyen faktörler, bu faktörlerin coğrafyaya göre farklı örneklerinin incelenmesi.

Dersin Öğretim Yöntemleri: 
1: Anlatım, 2: Soru-Cevap, 3: Tartışma, 4: Laboratuvar Çalışması
Dersin Ölçme Yöntemleri: 
A: Test, B: Ödev, C: Sunum

Dikey Sekmeler