• Türkçe
  • English

Yeditepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 6. Uluslararası & 8. Ulusal YUDSA Kongresi sona erdi.

Dünyanın pek çok ülkesinden diş hekimliği fakültesi öğrencilerinin birbirinden iddialı bilimsel çalışmalarıyla yer aldığı Yeditepe Üniversitesi Diş Hekimliği Kulübü (YUDSA) Kongresi’nin 8’ncisi, 15-17 Mart 2019 tarihlerinde, Diş Hekimliği Fakültesi 5. Sınıf öğrencisi YUDSA Başkanı Eylül Öğüt liderliğinde gerçekleşti.

Kongre bu yıl, İngiltere, Makedonya, Sudan, Birleşik Arap Emirlikleri, Irak, Mısır, Fransa, İsviçre, Bosna Hersek ve Türkiye olmak üzere 10 farklı ülkeden, yaklaşık 300 öğrenciye ev sahipliği yaptı.

Diş Hekimliği Fakültesinde düzenlenen kongrede tüm dünyadan araştırmalar yer aldı. Katılımcıların kıyasıya rekabet ettiği yarışmada dereceye girenlere para ödülü, katılımcılara sponsor firmalardan sürpriz hediyeler verildi.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nun da (TÜBİTAK), destekçileri arasında yer aldığı bu yılki kongreye, altı uluslararası bilim insanı ve Duygusal Zeka, Beden Dili–Mikro İfadeler Uzmanı, ünlü eğitmen Erdem Ercan konuşmacı olarak katıldı.

YUDSA Kongresinde bizlerle birlikte olan Kurucu Başkan Danışmanımız Prof. Dr. Sayın Sedefhan Oğuz’a, iki gün boyunca düşünce ve görüşleriyle öğrencilere ilham veren birbirinden saygıdeğer konuklarımız; Prof. Dr. Mazen Tamimi, Prof. Dr. Mario Rui Araujo, Prof. Dr. Nagihan Bostancı, Dr. Moustafa Aboushelib, Dr. Vicenzo Ippolito, Marco Mazevet’e ve değerli jüri üyelerimiz; Prof. Dr. Gül Işık Özkol, Prof. Dr. Mehmet Baybora Kayahan, Prof. Dr. Şebnem Yalçınkaya, Prof. Dr. Hasan Küçükkolbaşı, Prof. Dr. Leyla Kuru’ya teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Yeditepe Üniversitesi Diş Hekimliği Kulübü (YUDSA) Kongresinde iki gün boyunca kıyasıya mücadele eden tüm öğrencileri kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

paylaş