• Türkçe
  • English

EFP 7. Postgraduate Öğrenci Sempozyumu İrlanda’da gerçekleşti...

Avrupa Periodontoloji Federasyonu (European Federation of Periodontology-EFP) tarafından iki yılda bir düzenlenen Öğrenci Sempozyumu’nun yedincisi  7-9 Eylül 2017 tarihlerinde İrlanda’da gerçekleşti.

Sempozyuma, EFP’ye üye 10 Avrupa ülkesinden, 15 farklı Diş Hekimliği Fakültesine ait EFP akredite Periodontoloji Programlarının direktörleri, koordinatörleri ve öğrencileri katıldı.

Dt. Begüm Atalay’ın ‘’Hyaluronan içeren ağız gargarasının plak inhibisyonu üzerine olan etkinliğinin klinik olarak değerlendirilmesi’’ isimli bilimsel araştırması; Dt. Ece Yarımoğlu’nun ise Miller 2 tip dişeti çekilmesi olan bir hastanın dişeti kenarı tekniği (Kuru&Yıldırım, J Periodontol., 2013) ile tedavisi ve 1 yıllık takibini içeren vaka sunumları büyük ilgi gördü. 

Toplantıda Prof. Dr. Bahar Eren Kuru, Madrid Complutense Üniversitesinin sunduğu araştırmayı ve Fransa Strasburg Üniversitesinin peri-implantitis tedavisinin anlatıldığı vaka sunumlarını yönetti ve tüm öğrencilerin tartışmasına açtı. 

Yeditepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Periodontoloji Anabilim Dalı’nın Türkiye’yi başarıyla temsil ettiği Sempozyum, gerek sosyal gerek akademik ilişkiler yönünden Üniversitemize ve Fakültemize öğrenci ve öğretim üyesi değişimi açısından fırsatlar sundu. Sempozyum sırasında yapılan direktörler toplantısında, Yeditepe Diş Hekimliği Fakültesi Periodontoloji Programı ve Türkiye, 2019 yılında gerçekleştirilecek sempozyum için aday ülke ve program olarak gösterildi.

Sempozyuma Türkiye’den sadece, EFP tarafından akredite Periodontoloji programının tek uygulayıcısı olarak Yeditepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi katıldı. Fakülte adına Anabilim Dalı Başkanı ve Program Direktörü Prof. Dr. Bahar Eren Kuru, Program Koordinatörü Doç. Dr. Hare Gürsoy ve program öğrencileri Dt. Begüm Atalay, Dt. Ece Deniz Yarımoğlu ve Dt. Kübra Burcu‘dan oluşan ekiple katıldı.

 

 

paylaş