14. Olağan Diş Hekimliği Fakülteleri Dekanlar Konseyi Toplantısı

14. Olağan Diş Hekimliği Fakülteleri Dekanlar Konseyi Toplantısı Yeditepe ev sahipliğinde gerçekleşti.

Diş Hekimliği Fakülteleri Dekanlar Konseyi 14. Olağan Toplantısı 20-21 Ekim 2016 tarihlerinde Yeditepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ev sahipliğinde düzenlendi. Başkanlığını Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep Yeşil Durmuş’un yaptığı toplantıya, YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. M. İ. Safa Kapıcıoğlu, Yeditepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Canan Aykut Bingöl, Yeditepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. R. Figen Kaptan, Türk Diş Hekimleri Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Taner Yücel ve TDB yönetim kurulu ile yaklaşık 40 üniversitenin Diş Hekimliği Fakülteleri Dekanı katıldı.
Konsey tarihinin en yüksek katılımı ile gerçekleşen toplantının ilk gününde YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. M. İ. Safa Kapıcıoğlu dekanlar ile bir araya gelerek diş hekimliği eğitiminin sorunlarını dinledi. Türkiye’de 53 aktif Diş Hekimliği Fakültesi; bu fakültelerde de 20 bine yakın öğrenci ve yaklaşık 1500 öğretim üyesi olduğunu anlatan Prof. Dr. Kapıcıoğlu, eğitimcileri birer tasarımcı olarak gördüğünü söylerken; “eğitimi ve hayatı tasarlamak sizlerin elinde” dedi.
Toplantının ikinci gününde Türk Diş Hekimleri Birliği yönetim kurulu dekanlar ile bir araya gelerek, meslek örgütü ve üniversitelerin işbirliği içinde çalışarak diş hekimlerinin sorunlarını çözme, toplum ağız sağlığını daha ileri taşıma konularında görüşmeler yaptı.

Konseyde Yeditepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. R. Figen Kaptan Yürütme Kurulu’na seçilirken, Yeditepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Didem Özdemir Özenen Eğitim Alt Komisyonu’na seçildi.