1. Uluslararası Dental ve Oral Enfeksiyonlar Kongresi

1. Uluslararası Dental ve Oral Enfeksiyonlar Kongresi’nin iki ana konuşmacisi fakültemizden…

1.Uluslararası Dental ve Oral Enfeksiyonlar Kongresi 7-9 Eylül 2018  tarihlerinde Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezinde Prof. Dr. Mustafa Altındiş başkanlığında gerçekleşti. Kongrede, antibiyotiklere bağlı olarak gelişen direnç ve gereksiz antibiyotik  reçete edilmesi nedeniyle ‘’Akılcı Antibiyotik Kullanımı ve Dental Enfeksiyon’’ ilişkisine dikkat çekildi.

Fakültemizden, Protetik Diş Tedavisi Ana Bilim Dalı öğretim üyesi ve dekan yardımcımız Prof. Dr. Zeynep Özkurt Kayahan; Protez ve Enfeksiyon ilişkisini değerlendiren ‘’Protetik Tedavinin Neden Olabileceği Enfeksiyonlar’’ konulu bir konuşma yaptı.

Prof. Dr. Kayahan konuşmasında, özellikle protez hijyeninin önemine ve dikkat edilmediği takdirde buna bağlı olarak gelişebilecek enfeksiyonlara vurgu yaptı. Fakültemiz Periodontoloji Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Hare Gürsoy ise ‘’Beslenme ve Probiyotiklerin Oral ve Dental Enfeksiyon Tedavisindeki Rolleri’’isimli konuşmasında son zamanların popüler konuları olan beslenme şekli ve probiyotik kullanımının periodontal ve sistemik hastalıklar üzerindeki etkilerine detaylı bir şekilde değindi.

Kongrede hocalarımızın konuşmaları ilgiyle izlenirken bu bağlamda  üniversitemiz ve fakültemizin adı bilimsel platformda bir kez daha başarıyla temsil edildi.