Hastaların ilk muayenelerinin yapıldığı kliniktir. Ağız, diş ve mukoza hastalıklarının tanısını koyan, bu dokuların iyileştirilmesine yönelik en uygun tedavi planını hazırlayan ve hastaları tedavilerinin yapılacağı uzmanlık dallarına yönlendiren kliniktir. Bununla birlikte ağız mukoza hastalıkları, bu dokularda oluşabilecek hastalıklardan korunma, teşhis ve tedavileri bu bölümdeki uzman doktorlar tarafından gerçekleştirilir.

Kliniğimizde geleneksel görüntüleme yöntemlerinin yanında “Dental Volumetrik Tomografi” gibi ileri görüntüleme cihazı da kullanılmaktadır. Baş-boyun bölgesi için özel olarak hazırlanmış bu tomografi cihazı ile hasta daha az radyasyona maruz kalır ve istenilen bölge 3 boyutlu olarak görülebilir.

Prof. Dr. Zehra Semanur DÖLEKOĞLU (Anabilim Dalı Başkanı)

Prof. Dr. Dilhan İLGÜY

Doç. Dr. Nilüfer ERSAN