Ağız, Diş, Çene Hastalıkları ve Cerrahisi Anabilim Dalı dersleri Diş hekimliği Lisans programının 3. yılında başlar. Baş, boyun, yüz çeneler ile çene ve yüz bölgelerinin sert ve yumuşak dokularının hastalıkları, yaralanma ve bozukluklarının düzeltilmesi için gerekli tanı ve tedavi yöntemlerini öğreten bir bölümdür.   Bunlar, dişlerin normal ve cerrahi çekimleri, gömülü diş çekimleri, dental implant uygulamaları, çene kist ve tümörlerinin operasyonları, preprotetik cerrahi operasyonları, çene kırıklarının cerrahi tedavileri, ortognatik cerrahi operasyonları, çene eklemi hastalıklarının tedavileri ve eklem cerrahileri gibi işlemleri kapsamaktadır. Lisans öğrencileri sadece sürmüş dişlerin çekimlerini yaparlar ve ameliyathanede yapılan cerrahi işlemleri birer haftalık rotasyonlar halinde izlerler. Yüksek lisans ve doktora öğrencileri ise ileri cerrahi işlemler (gömülü diş çekimleri, dental implant uygulamaları, sinüs tabanı yükseltme işlemleri, çene kist ve tümörlerinin operasyonları, preprotetik cerrahi operasyonları, çene kırıklarının cerrahi tedavileri vb.) yaparlar.

Prof. Dr. Ceyda ÖZÇAKIR TOMRUK  (Ana Bilim Dalı Başkanı)(Dekan Yardımcısı)
Doç.Dr. Fatih CABBAR (Tıbbi Hizmetler Müdürü)